Smördegssnurror

Igår på Valborg åt vi trerättersmiddag hos Annika och Urban. Jag gjorde förrätt, Annika huvudrätt, Johanna och Andreas efterrätt. Allting blev riktigt smarrigt, vi grillade och åt utomhus. Smördessnurrorna som jag gjorde var väldigt enkla och fungerade som en bra "stå-att-hänga-vid-grillen" förrätt. Man tar färdigkavlad smördeg och brer på valfri fyllning och in i ugnen på ca 200 grader, kanske 10-15 minuter (tills de ser klara ut). Jag gjorde två fyllningar. Den ena var smulad fetaost med creme av soltorkad tomat. Den andra fyllningen bestod av hackad parmaskinka, hackad basilika och riven chevreost. Efter att ha strött ut ett lager på vardera smördegsplatta är det bara attt rulla ihop och skära 2 centimeter tjocka skivor som läggs på bakplåtspapper. Superenkelt och gott!!!

En riktigt mysig Valborg med trevligt folk!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0