Pasta Gremolata
Pasta med kyckling, gremolata och torkade tomater var en riktigt god kombo.Gremolatan är den gröna röran med färska örter. Tror jag får inspiration till att laga mat nu när jag följer Sveriges Mästerkock. Blev så himla ledsen när Filip åkte ut men nu hejjar vi på Sandra och Fredrik :)

Recept Pasta Gremolata à la Marie
ca 3 portioner
1 kruka basilika
1/2 kruka oregano
3 msk Olivolja
2 vitlöksklyftor
1 lime skal och saft
0,5t sk salt
2 kycklingfiléer strimlade
250-300 gram pasta
1 dl grädde
salt peppar
Finhacka de färska örterna och blanda i en skål med olivolja, pressad vitlök skal och saft av limen samt 0,5 tsk salt. Koka pastan samtidigt som du steker kycklingen. Häll grädden över kycklingen och salta och peppra och låt koka. Häll av pastan och blanda med kycklingen. Servera med gremolata uppepå samt ugnsrostad tomat som recept finns på i det tidigare inlägget.
Kommentarer
Trackback