Cognacsglögg
Vi lagade egen glögg efter påhittat recept för att utbudet är väldigt tunt i Norge. Vi gjorde den under tre dygn så lite planering, men inget mot Urbans 8 veckors glögg ;) Vi hade vänner över både på fredag och lördag och de tyckte att vår svenska glögg var god, både hemmagjord och Blossa starkvinsglögg!
1 dl cognac
2 stora kanelstänger, brutna på mitten
15 nejlikor
10 kardemummakapslar (de gröna)
2 st torkade pomeransskal
1 stjärnanis
1 bit färsk ingefära skalad och grovt skivad (tummestorlek)
1 flaska vin
ca 2 dl socker
Lägg alla kryddor i cognac med plast över i två dygn.
Tillsätt vin och socker och låt stå ett dygn till, rör om någon gång så sockret löser sig.
Sila av och värm!

Bild från förra julen.
Kommentarer
Trackback