Recept grötbullar
Som jag skrev i tidigare inlägg skulle jag skriva upp receptet om bröden blev goda, och dem blev sååå goda :)

Recept
3 dl havregryn
6+3 dl vatten
1 tsk salt
2 msk mörk sirap (eller socker)
2 msk olivolja
50 gram jäst
2 dl rågmjöl
9-10 dl vetemjöl
Koka havregrynsgröt med 6 dl av vattnet. Ta av från värmen. Häll i 3 dl kallt vatten, salt, sirap, olja.
Låt svalna till 37 grader.
Blanda ut jästen i gröten. Jag använde fingrarna för att få ut klumparna av jästen.
Tillsätt mjölet och blanda minst 10 minuter med elvisp, degen är lätt kladdig.
Låt jäsa 45-60 min till dubbel storlek.
Lägg upp degen på väl mjölat bord. Dela i två. Forma till en avlång limpa med mjölade händer, knåda inte. Skär ut bitar/portionsbitar och forma lätt med mjölad hand och placera på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 40 minuter till ca dubbel storlek. Sätt ugnen på 225 grader och grädda i nedre delen av ugnen ca 12 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.
Kommentarer
Postat av: annika
Jag brukar baka det recept som finns på havregrynspåsen, verkar likna ditt recept . Men jag skall genast pröva ditt;)
Svar:
Postat av: Martinis
Must try☺️
Svar:
Trackback