Middag hos Martina
Ikväll blev det lite spontanmiddag hemma hos Martina. Vi gjorde en riktigt god italiensk paj som kan fyllas med allt mellan himmel och jord men ni får receptet på hur vi gjorde. Anna kom även förbi så vi hade en riktigt mysig kväll med vin, tjejfilm, ost och godis (L)

Italiensk Paj
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 krm salt
Fyllning
Marinerade kronärtskockshjärtan (ex Ridderheims)
Soltorkade tomater i olja
Oliver utan kärnor
En buffelmozzarella
Riven ost
3 ägg
2 dl mjölk
salt peppar
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform och kör in i ugnen 10-15 min tills den fått fin färg. Blanda ägg med mjölken och salta och peppra. Hacka resterande ingredienser och fyll det gräddade pajskalet med hur mycket du vill och lägg till ta bort vad du gillar/inte gillar. Häll över äggblandningen och strö över riven ost. Sätt in i ugnen ca 20 min tills den fått fin färg. Servera med en stor fräsch sallad.

Italiensk Paj
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 krm salt
Fyllning
Marinerade kronärtskockshjärtan (ex Ridderheims)
Soltorkade tomater i olja
Oliver utan kärnor
En buffelmozzarella
Riven ost
3 ägg
2 dl mjölk
salt peppar
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform och kör in i ugnen 10-15 min tills den fått fin färg. Blanda ägg med mjölken och salta och peppra. Hacka resterande ingredienser och fyll det gräddade pajskalet med hur mycket du vill och lägg till ta bort vad du gillar/inte gillar. Häll över äggblandningen och strö över riven ost. Sätt in i ugnen ca 20 min tills den fått fin färg. Servera med en stor fräsch sallad.
Kommentarer
Trackback