Plugg och paj
Igår var bröderna förbi och pluggade (spelade tvspel) och fikade. Det blev äpplepaj som är så gott!
Gör alltid efter samma recept med smuldegen som kommer från en arbetskompis som bjöd på den godaste pajen när hon skulle sluta.
Marlenes smulpaj:
150g smör (75g smör och 75g margarin ska tydligen ge den bästa skorpan jag använder dock bara smör)
1.5dl socker
2.5dl mjöl
Blanda länge så att det blir mer som en deg som faller sönder än massa småflisor.
Skala och skiva tunt 4-5 äpplen och blanda runt med kanel i en pajform. Strö över smulpajen och sätt in i ugnen 25-30 min på 200 grader.

Mums!

Jonathan är mattehjälp till lillebror!
Gör alltid efter samma recept med smuldegen som kommer från en arbetskompis som bjöd på den godaste pajen när hon skulle sluta.
Marlenes smulpaj:
150g smör (75g smör och 75g margarin ska tydligen ge den bästa skorpan jag använder dock bara smör)
1.5dl socker
2.5dl mjöl
Blanda länge så att det blir mer som en deg som faller sönder än massa småflisor.
Skala och skiva tunt 4-5 äpplen och blanda runt med kanel i en pajform. Strö över smulpajen och sätt in i ugnen 25-30 min på 200 grader.

Mums!

Jonathan är mattehjälp till lillebror!
Kommentarer
Trackback