Vardagsmys med vänner

Efter middagen blev det lite TVspel och självklart vinner Jonathan alltid... Fusk?

Snyggingar!

Jag lovade ju min kära bror att lägga upp denna underbara bild på när jag gör äpplepaj. Vi har pillat på mina inställningar på kameran så nu vet jag hur man fotar folk utan att de ska bli vita som lakan i ansiktet! ISO inställningar!!!

Äpplepajen...
Baileys med Sabbe

Detta är ju vår tradition och snart blir det Linnéterrassen men får vänta så det blir några till plusgrader.
Sista dagen innan hemfärd
Solen har skinit på oss idag igen men även vinden har blåst en del. Vi hyrde skidor för att gå på tur och handlade korv för att grilla i spåret.
Påväg ut med stugan i bakgrunden.
Martina ramlade i snön innan vi ens kommit till backen men var snabbt uppe på benen igen ;)
Pojkarna i vindskjulet! Vi fick aldrig riktig fart på grillen så korvarna blev halvklara men som tur var sken solen på oss.
Solkatter!
En av Tonys alla vurpor! Tonys teknik var att gå ur spåret i hög fart vilket resulterade i krockar med träd eller mjuka fall i snön...
Sol i backen

Martina njuter.

Toppenväder!

Paus i backen.

Lunchen tog vi ute i solen som resten av alla skidåkare. Så himla härligt med sol i backen!

Mmmm...

Vi njuter ju på alla bilder! Men alla gillar ju när det är sol i fjällen, eller hur!?

Jonte njuter han med.

Självklar njöt vi på terrassen när vi kom hem också.

Finaste (L)
I backen

Fina paret!

Min pödding

Påväg ner i backen.

Njuter av solen!

Vi tog lunchen ute på värmestygans terass och njöt av solen med varm choklad och goda mackor. Jag har fått lite färg på näsan så det känns bra. Hoppas det fina vädret fortsätter för imorgon blir det backen igen. Jag har egna skidor men hyrde pjäxor nu som var toppen så ska se vad de kostar för då kan man ju lika gärna köpa dem och sälja mina som ligger hemma i förrådet.

Efter skidåkningen satte vi oss utanför stugan och njöt av det sista av solen. Killarna tog varsin öl och vi tjejer gjorde Irish Coffe.

Onepiecen är på och det är full njutning på terrassen!
Lofsdalen igen (L)

Födelsedagsbarnet och jag i strålande sol.

Tony, Jag och Jonte innan det begav sig.

Mmmm varm choklad i backen...

Älsklingen min :)

Påväg uppför...

Det var detta som fick en att kämpa uppför berget till stugan medan andra åkte bandvagn och scooter förbi kämpade vi på längdskidorna! Nervägen var riktigt kämpig för att bromsa med längdskidor gör man bäst genom att slänga sig i en snödriva. Många, många vurpor senare var vi nere i byn igen och vi handlade lite mat på ICA för att göra Canneloni med spenat och gorgonzola med ett täcke av tomatsås, riktigt gott, recept kanske kommer framöver ;) Grattis finaste Martina (L)
Hembjudning
Denna gången köpte vi en Manchego som jag testat innan som är en god fårost med mycket smak. En Saint Albray hade jag blivit rekommenderad av Sanna och det var en jättegod kittost som är krämig som en brie fast lite mer smak i. Vi smakade på en ny blåmögelost från Frankrike som hette Fourme d'Ambert som jag gillade... Ganska svårt med mögelost med denna tyckte jag och Annika inte var så stark i smaken som många andra kan vara. Sista osten var en Talleggio som är en gammal favorit, det är en kittost som är krämig och mjuk i smaken. Till detta drack vi ett Pinot Gris från Alsace som de i osthandlaren sa skulle fungera till alla ostar.

Så fina, Annika och Urban.
Martina

Martina är mitt upp i paketöppning.
Efter tjejmiddagen drog vi ut till Excet!

Girls night out (L)

Snyggingar
Alla hjärtanes

Fina tulpanerna.

Goda whiskeyn!
Vi var hos Kaprifolkött och köpte oxfilé så hiiimla gott det var med bea, pommes och sallad.

Yummiii

Till efterrätt blev det Irish Coffe med en whiskey som heter MacAllan som är ganska enkel och funkar perfekt till detta ändamål!
Pannkakor

Jag gillar med kanel och socker på. När jag var liten och pappa gjorde pannkaka i långpannan så var favoriten smör, kanel och socker på. Tyckte inte mamma var en lika bra idé som resten av familjen ;) Låter kanske äckligt men det är jättegott, skippar dock smöret på tunna pannkakor. Jonathans favorit är med Nutella på.

MUMS
Surprise

Fick mammas amerikanska grönsaksdipp som är supergod till förrätt med grönaksstänger!
Amerikansk grönsaksdipp
I konserv kronärtskockshjärtan
3 msk majonäs (creme fraiche funkar också men blir inte lika mkt smak)
1 dl riven parmesan
1-2 st pressade vitlöksklyftor
Krama ur all vätska från kronärtskockshjärtanen och hacka dem länge till det blir "krämigt". Blanda med resterande ingredienser. Lägg därefter dippen i en ugnssäker skålliknande form och ställ in i ugnen 20 min på 200 grader. Tar man en för vid form blir dippen inte lika krämig.

Denna gången blev det färdig bearnaise från Rydbergs som är god, dock inte lika god som hemmagjord ;)

Blev så glad när min älskade överraskat mig (L)
Husman
Mm jag älskar pannbiff med mos, brunsås och lingon. Knapriga sockerärtor till det blir så gott och ett glas med kall mjölk (L). Jonathan och jag lagade tillsammans och Jonathan fick göra pannbiffarna och moset som han är så duktig på!
Inget internet
Det är så jobbigt, vi har inget internet då vår fiber vi bytt till
Inte vill fungera så på tisdag nästa vecka kommer de hem till oss och förhoppningsvis löser problemet. Har alltså lite problem att lägga upp bilder från kameran just nu plus att de alltid är
enklare att blogga från datorn än mobilen som jag gör nu. Var på middag i tisdags hemma hos Tony och Martina så vi har nu spikat att vi åker till lofsdalen den 21 februari och njuter av nästan en vecka i vinterlandskapet. LÄNGTAR!!!!
Ikväll blir det kalas för lillebror då han fyllde 20 år igår. Lillen blir så stor (L) Grattis Martin