Velig
Har inte beställt klänningen jag visade för ett par dagar sen och jag har självklart hittat en till från little mistress på deras egna hemsida http://little-mistress.co.uk">little-mistress.co.uk Vad tycker ni???
https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2044958/images/2012/pic_200544111.jpg" class="image">
Knäckig rabarberpaj
Vi har arbetat i trädgården hela dagen i det fina vädret. Jag är fortfarande kvar ute hos mina föräldrar. Efter en god middag så hade jag gjort rabarberpaj men ska ändra lite i receptet så det kommer upp en annan gång!
Godis
Det är härligt att vara hemma hos familjen en lördag då det bjuds på lördagsgodis ;) jag har idag plockat ihop skålen! Dessutom fick jag grilla för första gången, vi åt hamburgare till middag.
Frukost på altan
Tredje frukosten ute på altan detta året hemma hos mor och far. Lyssnar alltid på melodikrysset på lördag morgon när jag är hemma hos dem till frukost. Väldigt mysigt faktiskt :)
Red Lips

Dags för bikini?

från Panos Emporio

Även denna är från Panos Emporio, de kostar lite extra men det kanske det är värt. Ska kolla på Frölunda Torg för där har de en butik med bara Panos wohoo :)
Klänning till studentfirande?
Det kommer bli ett par studentmottagningar nu i juni och jag vill ha någon fin klänning att matcha med Jonathans fina grå konstym. Vad tror ni om denna eller är det för mycket balklänning? Klänningen hittade jag på asos.com av märket Little Mistress.
Plugg
Just nu är det logistikplugg i soffan. Av någon anledning pluggar jag som bäst sent på kvällen... Men nu är det väl kanske dags att sova, så fort jag fått klart för mig vad materialbehovsplanering innebär ;)
Sommarjobb -check!
Vilken underbar dag! Jag fick sommarjobbet jag sökt efter en andra intervju! Så underbart och det ska bli kul! Jag hälsade på hela avdelningen idag och de verkar vara ett gott gäng jag ska assistera i sommar. Ser verkligen fram emot detta!
After Work

Solen sken på oss så det blev en riktigt toppen AW! Här är Martina och Anna.

Jag och Anna (L)

Anna och Sabbe, alla hade solglasögon utom jag... Måste inhandlas snarast!

Det var en riktigt mysig eftermiddag men så fort solen försvann bakom husen blev det lite kallt men det är inte långt kvar tills man kan sitta ute hela kvällar och nätter efter grillmiddagar.
2112

Maten var riktigt god och efter att alla blivit proppmätta på hamburgare blev det några öl till med fler vänner som kom förbi.

Mina fina storebror (L).
TRÄNINGSVÄRK
Vart ska man bo?

Fin allé upp till fastigheten.

Stor tomt med både förråd och fruktträdgård.

Plats för mycket förvaring i förråden.

Stor fin entré.

Kakeugn i ett av de stora vardagsrummen.
Ska man titta på vad man får för hus i Göteborg så var det enda motsvarande ett hus utanför Angered i Olofstorp där detta renoveringsobjekt finns att köpa för 1 000 000kr. De enda bilder vi får se är från utsidan på Hemnet.se

Amerikansk koffert

Såå fin!

Nu är det bara klädhängare av något slag som ska upp.

Vi har även satt upp spegel och hallampa.
American Brunch

Blåbärssmoothie.

Sabbi och Anna (L)

Anna och jag.
Middagsbesök
Potatissallad
1 kg små fina Amandinepotatisar eller motsvarande sort.
2 knippe färsk sparris
1.5 dl riven parmesan
Ruccola
salt
peppar
olivolja
Matolja
Sätt ugenen på 200 grader och skrubba potatisarna rena med skalet på. Häll matolja i en plåt och lägg i potatisarna och se till så alla blir täckta av oljan och salta. Anledningen till att jag inte använder olivolja är för att jag hört att den inte tål så höga temperaturer och får en annan smak... Någon som vet hur det ligger till? Låt potatisen stå inne i drygt 1 timme (hade 1h 15 min) och se till att röra runt några gånger. Känn på potatisen med en sticka så den är klar och låt den svalna. Dela sparrisen i portionsbitar och koka i saltat vatten ca 3 minuter, häll därefter av och kyl dem direkt i kallt vatten och låt rinna av. Blanda den avsvalnade potatisen med olivolja, ruccola, sparris, salta och peppra efter smak.
Kanelbullar à la Marie
Efter så många fina kommentarer om mina kanelbullar tänkte jag lägga ut receptet och mina små tips och tricks för att få saftiga goda kanelbullar. All text och förklaring kan göra en lite förvirrad så om du ska baka kanske du ska läsa receptet en extra gång. Jag får ca 36 stora bullar av denna satsen.
Bulldeg
50 g jäst
125 g smör
5 dl mjölk
1 burk kesella vanilj kvarg
1 dl socker
2 tsk kardemumma
0.75 tsk salt
ca 14 dl mjöl
Fyllning
300 gram smör
1.5 dl socker
8 tsk kanel (testat mig fram därav det konstiga måttet)
Topp
1 ägg
Pärlsocker
Börja med att ställa fram smöret till fyllningen och dela i bitar så det hinner blir mjukt. Smula jästen i en stor bunke, minst 3 liter. Smält därefter smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm degspadet till 37 grader viket innebär att när du stoppar ner fingret ska det varken kännas varmt eller kallt. Ha inte för varmt eftersom jästen dör om degspadet blir varmare än drygt 40 grader. Är du osäker så låt degspadet vara något kallare än varmare så tar det bara lite längre tid för degen att jäsa men den dör iallafall inte. Häll degspadet över jästen och blanda till jästen löst sig i spadet. Tillsätt därefter kesella, socker, salt och rör om igen.
Därefter ska mjölet i och jag brukar börja hälla i ca 11 dl för att sedan tillsätta mjöl lite i taget tills degen är perfekt. Använd degkrokarna till elvispen. Första tecknet på att degen börjar bli klar är att den släpper från bunkens kanter. Sedan brukar jag tvätta händerna och torka de hastigt och känna på degen med ett lätt fuktat finger och när den är bra så fastnar ingen smet på fingret. Det är viktigt att inte ösa i med alla 14 dl mjöl direkt för det kan bli för mycket beroende på hur noga man mätt upp resterande ingredienser. Jag arbetar länge (minst 10 min) med degen för att inte göra misstaget att ha i för mycket mjöl. Degen kan nog uppfattas som ganska lös men bli inte rädda för det. När degen känns bra så strör man lite mjöl över och lägger en handduk på och låter den jäsa i 1 timme till dubbel storlek. Tänk på att inte skapa drag i hemmet med öppna fönster eller liknande när degen jäser. Under tiden degen jäser kan man blanda ihop ingredienserna till fyllningen.
När degen har jäst klart mjölar man bakbordet och häller upp degen och delar den i två och lägga den ena till sidan. Nu ska man bara ha mjöl på händerna och bakbordet och trycka ut degen i en rektangel och sedan försiktigt kavla tills den är någon centimeter tjock. Jag arbetar alltså inte in massa mjöl i degen (som det står i alla recept jag läst) då det resulterar i torrare bullar. Lägg därefter på fyllningen och rulla ihop. Hade man arbetat med mer mjöl i degen hade man kunnat få tunnare deg och rulla fler varv vilket resulterat i fina men inte lika goda bullar.
Det ser ut som hur mycket fyllning som helst men det är bara ett tunt lager. Dela ungefär en rulle i 18 bitar och lägg upp i formar. Jag använder Toppits stora muffinsformar som enligt mig är de bästa.
När alla plåtar är klara låter ska de jäsa i 30 minuter. Strax innen de jäst färdigt sätter man ugnen på 225 grader. Bullarna penslas med lätt uppvispat ägg och sedan strör man på pärlsocker och in i ugnen i 10-12 minuter.
Inne i ugnen och gottar sig.
Såå gott och det doftar underbart i hela hemmet!
Det är inte den vackraste kanelbullen men kanske den godaste ;)
Mera bakning på G
Ska baka imorgon också! Så skönt att ha tid med sånt nu när man är ledig. Boken jag tar recepten från är den på bilden. Jag har även shoppat en fin blus idag på Sisters som jag ska bära på jobbintervjun jag ska till på måndag, ska bli så kul. Håll tummarna för mig för jag vill verkligen ha det sommarjobbet!
Nygräddade frallor
Vi köper ibland bake off ciabatta från Coop som bara är att sätta in i ugnen några minuter. Det blir så lyxig frukostkänsla när man får varma nygräddade frallor på morgonen!
Mini Hallongrottor
Jag blev lite rastlös idag på eftermiddagen så ja bakade små små hallongrottor som blev försvinnande goda. Har redan tappat räkningen på hur många jag stoppat i mig...
Påsk med familjen

Vackert.

Något man aldrig tröttnar på...

Påsk i Jönköping

Kul att se allt arbete folk lägger ner på sina bilar!

Alla känner väl igen Herbie.

Så söt bil med massa ljud i bagaget.

Det finns både sportiga....

...och klassiska.

Sedan finns det alltid hur många Supror som helst att dregla över!
237 köttbullar trillade och klara för en underbar påsk

Mmmmm.......
Utekväll med firande * 2

Jag på Hagabions restaurang med fjäderörhängen från Indiska.

Min fina bror som fick blåare ögon än blonda mig, orättvist!

AL och Anders på Linnéterrassen, riktigt trevlig kväll med nya fina bekantskaper.
Kladdkaka med förkylning serverat till

Det bästa med att baka är att äta smet.

Jag åt inte upp all smet även om jag hade kunnat, in i ugnen!

Vi tog med kladdkakan till Urban och kollade på en serie.
Uppe hela natten
Kroatien (L)

Här ska det solas och badas, strandpromenaden sträcker sig in till centrum.

Vi får balkong med havsutsikt så det är inte helt fel om det är denna balkongen ;)

Fina viken utanför hotellet med lugnt vatten som jag gillar.
Grattis Fina Anna

Mmm massa gott att välja på!

Riktigt god tapastallrik.

Anna i full fart med paketöppning.

Gladaste Anna :)

Jonathan är med... Inte jag...

Tony med sina iiisblå ögon.

Så fina :) Tony, Martina, Hampus och Anna N.

Jonathan lekte med maten och gjorde en "Warhorse", häst med pansarhjälm...